Çalışma Saatleri Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
kvkk

VERBİS AYDINLATMA METNİ

Tanımlar ve Soru/Cevap
verbis aydınlatma metni
verbis aydınlatma metni

VERBİS AYDINLATMA METNİ

KVKK uyarınca bir veri işleme faaliyeti kapsamında işlenen kişisel verinin elde tutulabilmesi için ilk şart söz konusu veri işleme faaliyetine ilişkin aydınlatmanın yapılmasıdır. Bir başka deyişle aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmediği bir kişisel veri işleme faaliyeti temelden ihlal niteliğine sahip olacaktır.

KVKK kapsamında bir kişisel verinin elde bulundurulmasına ilişkin temel şart o kişisel veriye ilişkin aydınlatmanın yapılması olduğundan veri sorumlusu aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirme konusunda azami özen göstermekle yükümlüdür.

AYDINLATMA METNİ NASIL OLMALI

Aydınlatma yükümlülüğünün şekil şartı bulunmamakla beraber ispat yükümlülüğü veri sorumlusu üzerinde olduğundan işbu yükümlülüğün yazılı şekilde gerçekleştirilmesinde yarar bulunmaktadır. Otomatik şekilde gerçekleştirilecek sözlü aydınlatmalarla birlikte aydınlatma sürecini insan faktöründen uzaklaştıracak her türlü otomasyon aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmeye elverişli imkanlar oluşturacaktır.

Aydınlatma yükümlülüğü kapsamında kişisel verilerin elde edilmesi sırasında veri sorumluları veya yetkilendirdiği kişilerce, ilgili kişilerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu yükümlülük yerine getirilirken veri sorumluları veya yetkilendirdiği kişilerce yapılacak bilgilendirmenin asgari olarak şu konuları içermesi gerekmektedir: Veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği, Kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, Kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi, İlgili kişinin Kanunun 11 inci maddesinde sayılan diğer hakları.


KVK VERBİS, danışan kuruluşlarına KVKK ve GDPR tam uyumluluk danışmanlığı veren tek danışmanlık şirketidir. KVK VERBİS tarafından KVKK ve GDPR uyum sürecinde sağlanan otomasyon ve yazılımlar tam uyumluluğu garanti etmektedir. Bunun yanında danışan kuruluşlarımız sürekli olarak KVKK ve GDPR süreci hakkında bilgilendirilmekte ve güncel gelişmeler danışmanlık süreçlerine etkili şekilde güncellenmektedir.

Bugün siz de KVK VERBİS'in KVKK Danışmanlık Hizmetleri ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri ile uyum sürecinizi profesyonel ve tam olarak gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

Hizmet Tanıtım Talebi
  • KVK VERBİS tarafından sağlanan sağlanan tüm hizmetler Türkiye Mevzuatı ve uluslararası kişisel veri koruma mevzuatı kapsamında en geniş çalışma ekipleri ile ve alanında uzman profesyonellerle gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimiz sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalarla Türkiye'de kişisel verilerin korunması mevzuat uyumu alanında hizmet veren en donanımlı şirket konumundadır. KVK VERBİS KVKK ve GDPR uyumluluğunda tam uyumluluğu taahhüt edebilen tek şirkettir.
  • Eksik uyumluluk süreçleri ile zaman ve para kaybetmeyin... KVK VERBİS, vermiş olduğu tüm hizmetleri otomasyon altyapısı ile ve uygulamalarla sağlamaktadır. Yazılım ve programlama bilgisi ile KVKK ve diğer her alanda ihtiyacınız olan tüm yazılım projelerini de sizlere temin eden tek şirkettir. Tüm şikayet ve denetimlere hazırlıklı olun.
medya

KVKK DANIŞMANLIĞI


DANIŞAN ÖZEL ALANI

Danışan Sistemi©

Giriş
E-Rapor Görüntüle DS MOBİL. Talep dstryall. Destek OS. Destek Teknik Destek Hukuki Destek Canlı Destek Toplantı Talebi
[ 2 ] Danışmanımız Aktif
Canlı Destek Aktif
+90 444 1 359
iletisim@kvkverbis.com