Çalışma Saatleri Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
kvkk

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

Tanımlar ve Soru/Cevap
özel nitelikli kişisel verilerin korunması politikası
özel nitelikli kişisel verilerin korunması politikası

ÖZEL NİTELİKLİ KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI POLİTİKASI

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile kişisel verilerin önem durumlarına göre ikili bir ayrıma gidilmiştir. Her kişisel veri kişisel veri sahibinin tasarrufunda olmakla birlikte özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi ayrı diğer şartlara bağlanmıştır.

Bu şartların yanında özel nitelikli kişisel verileri işleme meşru menfaatine sahip kuruluşların bu verileri işlerken veri saihplerinden belli rızalar almaları ve veri sahiplerine taahhütte bulunmaları gerekmektedir.

SAĞLIK VERİLERİ VE DİĞER ÖZEL NİTELİKLİ VERİLER

Kişilerin sağlık verileri özel nitelikli veri kapsamında bulunmaktadır. Kişinin cinsel hayatı ve sağlık verilerinin üçüncü kişilerce bilinmesi, üçüncü kişilere aktarılması gibi durumlarda kişisel veri sahiplerinin ayrımcılığa maruz kalmaları ve diğer olumsuz durumlarla karşılaşmaları muhtemeldir.

Sağlık verileri ve diğer özel nitelikli veriler, mesela inanç bilgileri gibi verilerin veri sorumluları tarafından işlenmesi için çok özel durumlar bulunması ve bu durumlarında kanun önünde kabul edilebilir olması gerekmektedir. Mesela bir işveren çalışan adayı veya çalışanından inanç bilgisi alma gibi ihtiyacı gerekçelendiremeyeceği gibi yine basit bir ofis ortamında yapılan çalışmalar için de parmak izi ve/veya retina taraması gibi giriş sistemleri için bu biyolojik verilerin işlenmesi Kanun'a aykırı olacaktır.


KVK VERBİS, danışan kuruluşlarına KVKK ve GDPR tam uyumluluk danışmanlığı veren tek danışmanlık şirketidir. KVK VERBİS tarafından KVKK ve GDPR uyum sürecinde sağlanan otomasyon ve yazılımlar tam uyumluluğu garanti etmektedir. Bunun yanında danışan kuruluşlarımız sürekli olarak KVKK ve GDPR süreci hakkında bilgilendirilmekte ve güncel gelişmeler danışmanlık süreçlerine etkili şekilde güncellenmektedir.

Bugün siz de KVK VERBİS'in KVKK Danışmanlık Hizmetleri ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri ile uyum sürecinizi profesyonel ve tam olarak gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

Hizmet Tanıtım Talebi
  • KVK VERBİS tarafından sağlanan sağlanan tüm hizmetler Türkiye Mevzuatı ve uluslararası kişisel veri koruma mevzuatı kapsamında en geniş çalışma ekipleri ile ve alanında uzman profesyonellerle gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimiz sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalarla Türkiye'de kişisel verilerin korunması mevzuat uyumu alanında hizmet veren en donanımlı şirket konumundadır. KVK VERBİS KVKK ve GDPR uyumluluğunda tam uyumluluğu taahhüt edebilen tek şirkettir.
  • Eksik uyumluluk süreçleri ile zaman ve para kaybetmeyin... KVK VERBİS, vermiş olduğu tüm hizmetleri otomasyon altyapısı ile ve uygulamalarla sağlamaktadır. Yazılım ve programlama bilgisi ile KVKK ve diğer her alanda ihtiyacınız olan tüm yazılım projelerini de sizlere temin eden tek şirkettir. Tüm şikayet ve denetimlere hazırlıklı olun.
medya

KVKK DANIŞMANLIĞI


DANIŞAN ÖZEL ALANI

Danışan Sistemi©

Giriş
E-Rapor Görüntüle DS MOBİL. Talep dstryall. Destek OS. Destek Teknik Destek Hukuki Destek Canlı Destek Toplantı Talebi
[ 2 ] Danışmanımız Aktif
Canlı Destek Aktif
+90 444 1 359
iletisim@kvkverbis.com