Çalışma Saatleri Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
kvkk

KVKK KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU MADDE 10

Tanımlar ve Soru/Cevap
kvkk kişisel verileri koruma kanunu madde 10
kvkk kişisel verileri koruma kanunu madde 10

KVKK KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU MADDE 10

Kanun'un bu maddesi Aydınlatma Yükümlülüğü'nü ve şartlarını göstermektedir. Veri sorumlusu bir kişisel veri işlemeden önce veri sahibine, işleyeceği kişisel verileri hangi amaçlarla, hangi şekillerle işlediği ve ne şekilde koruyacağı ve ne şekilde ve ne sürede imha edeceği ile ilgili bilgileri vermek zorundadır.

Aydınlatma Yükümlülüğü veri işleme faaliyetlerinin ilk aşaması ve olmazsa olmazıdır.

AYDINLATMA YOKSA VERİ İŞLEMEK KANUNU İHLALDİR

Aydınlatma farklı veri tipleri ve işleme türleri için pek çok farklılık göstermektedir. Mesela kamera kayıtları, kişisel verilerin görüntü olarak işlenmesi kapsamındadır. Kamera kayıtlarının bulunduğu alanda bulundurulacak aydınlatma metninin tüm kişisel veri sahipleri için yeterli ve makul şekilde sunulma zorunluluğu kapsamında Engelliler Kanunu'na da uygun olarak sunulması gerekmektedir.

KVK VERBİS Veri Güvenliği ve Yönetim Danışmanlığı olarak patentli ve tasarım ödüllü KVK TABELA ürününü bu sebeple geliştirdik. KVK TABELA panoları ile kamera kaydı aydınlatma metinleri, Engelliler Kanunu'na uygun olarak görme engelli ve işitme engelliler için Braille Alfabeli ve İşaret Dilli olarak sunulmaktadır. Tam uyumluluk kapsamında tüm uygulamalarımız ve kuruluşunuz için KVKK tam uyumluluk süreleri için KVKK danışmanlığı almak için şirketimizden tanıtım ve sözleşme talebinde bulunabilirsiniz.


KVK VERBİS, danışan kuruluşlarına KVKK ve GDPR tam uyumluluk danışmanlığı veren tek danışmanlık şirketidir. KVK VERBİS tarafından KVKK ve GDPR uyum sürecinde sağlanan otomasyon ve yazılımlar tam uyumluluğu garanti etmektedir. Bunun yanında danışan kuruluşlarımız sürekli olarak KVKK ve GDPR süreci hakkında bilgilendirilmekte ve güncel gelişmeler danışmanlık süreçlerine etkili şekilde güncellenmektedir.

Bugün siz de KVK VERBİS'in KVKK Danışmanlık Hizmetleri ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri ile uyum sürecinizi profesyonel ve tam olarak gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

Hizmet Tanıtım Talebi
  • KVK VERBİS tarafından sağlanan sağlanan tüm hizmetler Türkiye Mevzuatı ve uluslararası kişisel veri koruma mevzuatı kapsamında en geniş çalışma ekipleri ile ve alanında uzman profesyonellerle gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimiz sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalarla Türkiye'de kişisel verilerin korunması mevzuat uyumu alanında hizmet veren en donanımlı şirket konumundadır. KVK VERBİS KVKK ve GDPR uyumluluğunda tam uyumluluğu taahhüt edebilen tek şirkettir.
  • Eksik uyumluluk süreçleri ile zaman ve para kaybetmeyin... KVK VERBİS, vermiş olduğu tüm hizmetleri otomasyon altyapısı ile ve uygulamalarla sağlamaktadır. Yazılım ve programlama bilgisi ile KVKK ve diğer her alanda ihtiyacınız olan tüm yazılım projelerini de sizlere temin eden tek şirkettir. Tüm şikayet ve denetimlere hazırlıklı olun.
medya

KVKK DANIŞMANLIĞI


DANIŞAN ÖZEL ALANI

Danışan Sistemi©

Giriş
E-Rapor Görüntüle DS MOBİL. Talep dstryall. Destek OS. Destek Teknik Destek Hukuki Destek Canlı Destek Toplantı Talebi
[ 2 ] Danışmanımız Aktif
Canlı Destek Aktif
+90 444 1 359
iletisim@kvkverbis.com