Çalışma Saatleri Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
kvkk

KVKK DANIŞMANLIĞI ANKARA

Tanımlar ve Soru/Cevap
kvkk danışmanlığı ankara
kvkk danışmanlığı ankara

KVKK DANIŞMANLIĞI ANKARA

Kişisel verilerin korunması kanununun yürürlüğe girmesi ve kanunla birlikte getirilen yükümlülüklere uymayan kurum ve kuruluşlara Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından idari para cezaları kesilmektedir. Bu noktada KVKK'ya tam uyumluluk sağlamak isteyen, yükümlülüklerini yerine getirirken konu hakkında uzman kişilerden danışmanlık desteği almak isteyen kuruluş yetkilileri , KVKK kapsamında danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlardan veya avukatlardan konuyla ilgili yardım talep etmektedir.

Son zamanlarda özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Konya gibi büyük şehirlerde KVKK danışmanlığı yapan danışmanlık şirketleri ve KVKK alanında uzman olduğunu iddia eden bazı avukatlar ortaya çıkmıştır. Bunların bir kısmı hukuki danışmanlık ile sınırlı hizmet verdiği gibi bir kısmı da sadece teknik destek verip genel geçer hukuki metinleri danışmanlık adı altında danışanlarına sunmaktadır. Ancak bilinmelidir ki KVKK uyum danışmanlığı sadece hukuki süreçlerden ibaret olmadığı gibi sadece teknik tedbirlerden de ibaret değildir. KVKK uyum sürecinin hem hukuki hem teknik kısmı birlikte yürütülmelidir. Aksi takdirde tam uyumluluk gerçekleştirilememiş olacak ve amaca hizmet etmeyecektir.

VERİ SORUMLULARI NE YAPMALI?

Veri sorumluları kuruluşları bünyesinde tam uyumluluğun temini ve kanunlarda öngörülmüş olan cezalardan korunmak için kanuna tam uyumluluk sağlayabilmeleri noktasında gerekli hukuki ve teknik desteği verebilecek donanıma sahip, alanında uzman hukukçuları ve bilişimcileri bünyesinde barındıran danışmanlık firmalarını tercih etmelidir. Aynı zamanda danışmanlık hzimeti alınacak kuruluşun referansları da firmanın güvenilirliği açısından önem arz etmektedir.

Danışmanlık sürecinin en önemli unsurlarından olan farkındalık eğitimlerinin verilmesi ve kuruluş bünyesinde periyodik denetimlerin yapılması da hem kanuni bir yükümlülük hem de tam uyumluluğun sağlanması ve sağlanan uyumluluğun devam etmesi için zorunluluk arz etmektedir. Bu eğitimleri, KVKK alanında yetkin hukukçuların vermesi gerekmektedir. Aynı zamanda kuruluş bünyesinde alınan idari ve teknik tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı KVKK uzmanları tarafından periyodik olarak denetlenmeli ve eksiklikler tespit edilip veri sorumlusu tarafından yetkilendirilen veri irtibat kişisine bildirilmeli, tespit edilen eksiklikler kuruluş yetkilileri tarafından en kısa sürede giderilmelidir. KVKK uyum süreci son derece dinamik ve değişken bir süreç olup sürekli güncel gelişmeler takip edilmeli Kişisel Verileri korunma Kurulu tarafından verilen kararlar ışığında yapılan işlemlemler gözden geçirilmelidir. Aynı zamanda yine bu uyumluluk sürecinde yerine getirilmesi gereken bir diğer yükümlülük olan kişisel veri envanteri oluşturulmalı ve güncelliği sağlanmalıdır.


KVK VERBİS, danışan kuruluşlarına KVKK ve GDPR tam uyumluluk danışmanlığı veren tek danışmanlık şirketidir. KVK VERBİS tarafından KVKK ve GDPR uyum sürecinde sağlanan otomasyon ve yazılımlar tam uyumluluğu garanti etmektedir. Bunun yanında danışan kuruluşlarımız sürekli olarak KVKK ve GDPR süreci hakkında bilgilendirilmekte ve güncel gelişmeler danışmanlık süreçlerine etkili şekilde güncellenmektedir.

Bugün siz de KVK VERBİS'in KVKK Danışmanlık Hizmetleri ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri ile uyum sürecinizi profesyonel ve tam olarak gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

Hizmet Tanıtım Talebi
  • KVK VERBİS tarafından sağlanan sağlanan tüm hizmetler Türkiye Mevzuatı ve uluslararası kişisel veri koruma mevzuatı kapsamında en geniş çalışma ekipleri ile ve alanında uzman profesyonellerle gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimiz sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalarla Türkiye'de kişisel verilerin korunması mevzuat uyumu alanında hizmet veren en donanımlı şirket konumundadır. KVK VERBİS KVKK ve GDPR uyumluluğunda tam uyumluluğu taahhüt edebilen tek şirkettir.
  • Eksik uyumluluk süreçleri ile zaman ve para kaybetmeyin... KVK VERBİS, vermiş olduğu tüm hizmetleri otomasyon altyapısı ile ve uygulamalarla sağlamaktadır. Yazılım ve programlama bilgisi ile KVKK ve diğer her alanda ihtiyacınız olan tüm yazılım projelerini de sizlere temin eden tek şirkettir. Tüm şikayet ve denetimlere hazırlıklı olun.
medya

KVKK DANIŞMANLIĞI


DANIŞAN ÖZEL ALANI

Danışan Sistemi©

Giriş
E-Rapor Görüntüle DS MOBİL. Talep dstryall. Destek OS. Destek Teknik Destek Hukuki Destek Canlı Destek Toplantı Talebi
[ 2 ] Danışmanımız Aktif
Canlı Destek Aktif
+90 444 1 359
iletisim@kvkverbis.com