Çalışma Saatleri Pazartesi-Cuma 09:00-18:00
kvkk

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU AYDINLATMA METNİ

Tanımlar ve Soru/Cevap
kişisel verileri koruma kanunu aydınlatma metni
kişisel verileri koruma kanunu aydınlatma metni

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU AYDINLATMA METNİ

Aydınlatma yükümlülüğü Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 10. maddesinde düzenlenmiştir. Her veri işleme faaliyetinin hemen öncesinde, verisi işlenen kişiye işleme şartları, amaçları, imha süreçleri ve veri sorumlusu ile başvuru süreçleri hakkında bir aydınlat yapılması zorunluluktur.

Aydınlatma kişisel veri süreçlerinin ilk aşamasıdır. Aydınlatma olmadan, otomatik veya anlık olarak veri işlenmesi mümkün değildir ve bu konuda pek çok emsal kararla birlikte idari para cezası yaptırımları uygulanmaktadır.

KAMERA KAYITLARI AYDINLATMA SÜREÇLERİ

Bunun yanında Kişisel Verileri Koruma Kurumu rehberlerinde kamera kaydı - görüntü işleme faaliyetleri için aydınlatma süreçleri ayrıca düzenlenmiştir. Bu düzenlemelere göre kamera kayıtları için aydınlatma metinlerii, diğer aydınlatmalarda kişinin dahil olduğu süreçlerin dışında, Engelliler Kanunu'na da uygun olarak yapılmalıdır.

KVK VERBİS olarak patentli bir ürün olan KVK TABELA'yı bu yükümlülüğün tam olarak yerine getirilmesi için geliştirdik. KVK TABELA ile tüm kamera aydınlatma metinleri için bir zorunluluk olan Engelliler Kanunu'na uygun olma yükümlülüğünü, aydınlatma panoları üzerinde kodlama ve kalıp olarak sunduğumuz Braille, Seslendirme ve işitme engelliler için işaret dilli olarak kuruluşlara özel olarak üreterek sunmaktayız. Ayrıca bu hizmetten faydalanmak için KVK VERBİS'ten KVKK danışmanlık hizmeti alma zorunluluğu da bulunmamaktadır.


KVK VERBİS, danışan kuruluşlarına KVKK ve GDPR tam uyumluluk danışmanlığı veren tek danışmanlık şirketidir. KVK VERBİS tarafından KVKK ve GDPR uyum sürecinde sağlanan otomasyon ve yazılımlar tam uyumluluğu garanti etmektedir. Bunun yanında danışan kuruluşlarımız sürekli olarak KVKK ve GDPR süreci hakkında bilgilendirilmekte ve güncel gelişmeler danışmanlık süreçlerine etkili şekilde güncellenmektedir.

Bugün siz de KVK VERBİS'in KVKK Danışmanlık Hizmetleri ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri ile uyum sürecinizi profesyonel ve tam olarak gerçekleştirmek için bizimle irtibata geçin.

Hizmet Tanıtım Talebi
  • KVK VERBİS tarafından sağlanan sağlanan tüm hizmetler Türkiye Mevzuatı ve uluslararası kişisel veri koruma mevzuatı kapsamında en geniş çalışma ekipleri ile ve alanında uzman profesyonellerle gerçekleştirilmektedir.
  • Şirketimiz sahip olduğu ulusal ve uluslararası sertifikalarla Türkiye'de kişisel verilerin korunması mevzuat uyumu alanında hizmet veren en donanımlı şirket konumundadır. KVK VERBİS KVKK ve GDPR uyumluluğunda tam uyumluluğu taahhüt edebilen tek şirkettir.
  • Eksik uyumluluk süreçleri ile zaman ve para kaybetmeyin... KVK VERBİS, vermiş olduğu tüm hizmetleri otomasyon altyapısı ile ve uygulamalarla sağlamaktadır. Yazılım ve programlama bilgisi ile KVKK ve diğer her alanda ihtiyacınız olan tüm yazılım projelerini de sizlere temin eden tek şirkettir. Tüm şikayet ve denetimlere hazırlıklı olun.
medya

KVKK DANIŞMANLIĞI


DANIŞAN ÖZEL ALANI

Danışan Sistemi©

Giriş
E-Rapor Görüntüle DS MOBİL. Talep dstryall. Destek OS. Destek Teknik Destek Hukuki Destek Canlı Destek Toplantı Talebi
[ 2 ] Danışmanımız Aktif
Canlı Destek Aktif
+90 444 1 359
iletisim@kvkverbis.com